Makanan Masa Depan : TAIK??

5comments


Para saintis di Jepun telah menemui kaedah untuk memproses tahi kepada daging tiruan.


Mitsuyuki Ikeda, seorang pengkaji dari Okayama Laboratory, telah menghasilkan steak tiruan dari tahi manusia. Tokyo Sewage mulanya menghubungi saintis tersebut mencari penyelesaian kepada najis yang terlalu banyak di loji buangan najis. Mereka memintanya mencari kegunaan lain untuk najis tersebut kerana ianya mengandungi protein yang berlebihan disebabkan bacteria yang banyak.


Para pengkaji kemudian mengasingkan bahan proteinnya, mencampurkannya dengan pemangkin dan memasukkan bahan2 tersebut ke dalam mesin peletup untuk menghasilkan steak tiruan. 'Daging' yang terjadi mengandungi 63% protein, 25% carbohydrates, 3% lipids dan 9% mineral. Para pengkaji kemudian menambah pewarna merah dan perasa soya untuk menambah kelazatan. Ujian awal menunjukkan orangramai yang merasa daging tahi ini tidak dapat membezakannya dengan daging lembu.



Taik pun jadi gak eh??
Share this article :

+ comments + 5 comments

June 17, 2011

spe la yg jadi ester 2 ye..x sggpnyer..huhu

June 18, 2011

ewww...giler giler...

June 18, 2011

huh!!!

June 18, 2011

Uwekkk. Mcm ni pun ada ka....

June 29, 2011

erk?? jijiknyer~ na muntah dgr.

Post a Comment

thanks ye sudi komen :)

 

Copyright © 2011. saya suka hitam - All Rights Reserved