Video Tutorial Print Screen Menggunakan Snipping Tool

0 comments


Mungkin ada yang dah tahu,tapi sesiapa yang belum tahu boleh cuba cara ni,mudah saja.Selain cara ni ada cara lain juga seperti guna print screen yang ada pada keyboard laptop/pc kita.


1. mula- mula pergi kat start windows
2. search snipping tools
3. nanti akan keluar menu snipping tools,kemudian korang pilih je area mana yang nak print screen tu.
4. dah selesai,nanti akan pop up image yang dah di select tu.
5. save,selesai

kat bawah ni ada video tutorial

video
Share this article :

Post a Comment

thanks ye sudi komen :)

 

Copyright © 2011. saya suka hitam - All Rights Reserved