Tutorial Bagaimana Nak Enable Right Click Pada Website Disable Right Click

14comments




Terima kasih datang blog ni :). Kali ni nak ajar korang macam mana nak enable right click pada blog yang disable right click. Ada setengah blog tu tak bagi copy content dari blog diorang,padahal still boleh guna shortcut key lagi. Contoh ctrl + c..Kali ni nak share cara lain pulak. Tanpa guna software,ikut sahaja step2 kat bawah ni ye :) 


Kalau Guna Internet Explorer Browser
  1. Pergi kat Tools>Internet options>Security
  2. Pastu klik kat Custom Level
  3. Pastu disable Active Scripting.Ini akan disable kan JavaScript ngan vbscript dalam browser nie.
  4. Tekan OK.
  5. Restart balik Internet Explorer


Kalau Guna Mozilla Firefox Browser
  1. Pergi kat Tools>Options>Content
  2. Uncheck dalam kotak yg Enable JavaScript
  3. Tekan Ok
  4. Pastu bole la test buka website yg block right click tu..


Kalau Guna Google Chrome Browser
  1. Klik dekat Wrench Icon (gambo spanar) kat atas sekali sebelah kanan.
  2. Tekan Options
  3. Pastu pergi kat Under the Hood punya seksyen..
  4. Tekan Content Setings pastu tekan la yg dia tulis "do not allow............" kat seksyen JavaScript
  5. Pastu buka la website yg block right click tu.
 Lepas dah setel copy ke ape ke,mane2 lah..korang ikut balik step macam kat atas ni,then undo balik ape yg korang dah klik tu,itu saje,kalau tak buat macam asal nanti ada sesetengah content kat blog/website tak boleh bukak.


SELAMAT MENCUBA

Share this article :

+ comments + 14 comments

June 24, 2011

wa ada cara rupanya.,.thanks info,.

June 24, 2011

Waa~ hebaddd la =)

June 25, 2011

Nice blog!

June 25, 2011

cehh .. stiLL boLeh enabLe jugak .. haha :D thanks arang :)
geram sebenarnya dengan dengan bLog yang buat tuto tapi tak boLeh nak copy .. sengaL -_______-"

June 25, 2011

wahhh.cayalah.hehe

June 25, 2011

makasih infonya... tambahan dikit; tapi kl ingin posting dr blog ya harus diaktifkan lagi tuh Enable JavaScript nya...

June 25, 2011

nice info..=)

June 26, 2011

Cayalah...ade cara rupenye...nice entry... :)

June 26, 2011

Thankssss

June 26, 2011

setiap penyakit mesti ada penawarnya...he..he..

June 27, 2011

nice blog homie

June 27, 2011

Thanks for the info....

June 27, 2011

entri yg trbaekk...bwu tw,,gege
gud info

June 29, 2011

thnaks x your visit,have a nice day!

Post a Comment

thanks ye sudi komen :)

 

Copyright © 2011. saya suka hitam - All Rights Reserved